Home / Events / Upcycling Bazaar στο Μουσείο Ραδιοφωνίας στη Δ.Ε.Θ

Upcycling Bazaar στο Μουσείο Ραδιοφωνίας στη Δ.Ε.Θ

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη (12:00 – 20:00 )

Διοργανώνουμε  στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ραδιοφωνίας στη Δ.Ε.Θ, μια σειρά εκδηλώσεων στη προσπάθεια οικονομικής τόνωσης του Μουσείου Ραδιοφωνίας στα έξοδά συντήρησης του και της ThessPro για την έκδοση του μεταφρασμένου ” Οδηγού Προστασίας της Ακοής για Επαγγελματίες της  Μουσικής και της Ψυχαγωγίας “.

Οι δράσεις της ημέρας

 

1. Παζάρι ηχοληπτικού εξοπλισμού: «Πούλησε /Αντάλλαξε /Χάρισε/ Ανακύκλωσε»

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

Συμμετοχή: Mε ανακυκλώσιμο ηχητικό υλικό 

 

 Η ThessPro συλλέγει ανακυκλώσιμο  εξοπλισμό 

Παλιό εξοπλισμό που κάθεται στην αποθήκη ή σκονίζεται στο ράφι όπως:  κονσόλες παλιά ηχεία και  ενισχυτές, καλώδια, ακουστικά, χαλασμένα εφφέ παλιά ραδιόφωνα, αναλόγια, βάσεις οργάνων  πικ απ, κασετόφωνα, μαγνητόφωνα κλπ.

Upcycling σημαίνει δημιουργική επαναχρησιμοποίηση. Είναι μια ειδική διαδικασία ανώτερη της ανακύκλωσης που στόχο έχει όχι μόνο την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων, αλλά την επεξεργασία άχρηστων προϊόντων σε νέες, υψηλότερης ποιότητας προϊόντα.

Το υλικό θα αξιοποιηθεί  σε εκπαιδευτικές δράσεις με διαχωρισμό και ενεργητική ανακύκλωση.

 Εξοπλισμός προς πώληση ή ανταλλαγή :  ( Ότι χωράει σε 1 τ.μ )

  • Ακουστικά
  • Κάρτες ήχου
  • Μικρόφωνα ασύρματα
  • Μικρόφωνα καλωδιακά
  • Δυναμικούς Επεξεργαστές Ήχου
  • Ψηφιακά Fx
  • Midi
  • Ψηφιακοί εγγραφείς

Μπορούν να συμμετέχουν : Όσοι έχουν κάτι από τον παραπάνω εξοπλισμό προς πώληση.

Αποκλείονται: επαγγελματίες και οι εκπρόσωποι εταιριών

 

Δηλώστε συμμετοχή ως  ” Πωλητής  ” συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

 

 

2. Εργαστήριο : « Καλώδια- κολλήσεις – προσαρμογές »

 

 

Κατασκευάζουμε – Επισκευάζουμε – Ανακυκλώνουμε, 

Ένας πάγκος με βύσματα, καλώδια, κολλητήρια και μετρητικό εξοπλισμό θα είναι στημένος για να μετρήσουμε, να  κολλήσουμε ακόμη και να τα ακούσουμε πως παίζουν. Θέλετε να μάθετε να κολλάτε; Θα είμαστε εκεί.

 

 

 

 

3. Παρουσίαση : ” Πρόγραμμα αναπαλαίωσης ραδιοφώνων με λυχνίες”

 

 

Με αφορμή τον φυσικό, ζεστό αναλογικό ήχο της λυχνίας και με μία νοσταλγική διάθεση για τα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου, υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο φυσικής και ηλεκτρονικής αποκατάστασης επιλεγμένων παλιών ραδιοφώνων.Πρόκειται για συλλογή μερικών δεκάδων ραδιοφώνων, τα οποία δεν είχαν υποστεί καμία τροποποίηση και δεν είχαν φθορές. Έχοντας λοιπόν καλό αρχικό υπόβαθρο, επιχειρείται στη συνέχεια η αποκατάσταση – αναπαλαίωση σε δύο κατευθύνσεις:

– Την φυσική – κοσμητική αποκατάσταση .

– Την ηλεκτρονική επαναφορά – ρυθμίσεις.

Το εργαστήριο θα παρουσιάσει ο  κ. Ιωάννης Συλλιγνάκης εντός του Μουσείου.

 

Είσοδος με δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων ( 10 )

 4. Εκδηλώσεις

 

«Take the A Train»:  Ζωντανά από το booth του μουσείου ραδιοφωνίας

 

Η επί έξι χρόνια επιτυχημένη μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή «Take the A Train», φιλοξενείται για 3 ώρες ζωντανά από το booth του μουσείου ραδιοφωνίας.

Μια αναδρομή στις ρίζες της Jazz, ντυμένη με ιστορίες για μουσικούς και στολισμένη από μουσικές ειδικά διαλεγμένες για την ημέρα, από την παραγωγό της εκπομπής,  Πηνελόπη Συλλιγνάκη.

 Ζωντανή μετάδοση στον προαύλιο χώρο αφιερωμένη αποκλειστικά στους συμμετέχοντες και  τους επισκέπτες της εκδήλωσης .

 

 

«Τραγούδια απ’το παλιό Ραδιόφωνο»: Η Στέλλα Χαρινά και οι Γυρολόγοι (Unplugged) 

 

 

Το σούρουπο θα ταξιδέψουμε παρέα με τη Στέλλα Χαρινά και τους Γυρολόγους,  σε ήχους και μουσικές της εποχής του ραδιοφώνου, Σμυρνέικα ρεμπέτικα και λαϊκά στην ένταση που έχουν τα τραγούδια, οι στίχοι και η ερμηνεία. με σεβασμό στον πολιτισμό και τα επίπεδα ήχου.

Στέλλλα Χαρινά: ( Φωνή )

Γιάννης Μαρουλάκης:  ( βιολί /φωνή )

Γιώργος Φακαλής: ( μπουζούκι / τζουράς / φωνή )

Αλέξανδρος Μακρής: ( κιθάρα / φωνή )

 

Λίγα λόγια για το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης

Ο κ. Παναγιώτης Κίσκιλας προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να συντηρήσει το μουσείο. Μετακινείται -αρκετές φορές το χρόνο- για τη συντήρηση του μουσείου με δικά του έξοδα από την Αθήνα όπου ζει, για να είναι επισκέψιμο το μουσείο, το οποίο δέχεται τουρίστες της πόλης και εκπαιδευτικές εκδρομές από σχολεία. Ο κύριος Παναγιώτης είναι η ζωντανή ιστορία του ραδιοφώνου καθώς υπήρξε ο ιδρυτής του ράδιο Νέστωρ (ήταν ραδιοφωνικός σταθμός που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 1960 )

Μουσείο Ραδιοφωνίας

 

To Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης στεγάζεται στη Νότια Πύλη της έκθεσης (Πύλη ΧΑΝΘ) και φιλοξενεί μια σειρά από εκθέματα από τη ραδιοφωνική ιστορία της πόλης. Διαχειρίζεται από την μη κερδοσκοπική εταιρία Μακεδονική Φωνοθήκη Φωνομουσείο, που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Κίσκιλα.

 

Ράδιο Τσιγγιρίδης

Το μουσείο περιλαμβάνει αυτή την στιγμή, μερικά από τα μηχανήματα του ιδρυτή του Πρώτου ραδιοφώνου στα Βαλκάνια, Χρίστου Τσιγγιρίδη. Επίσης, περιλαμβάνει παλαιό ραδιοφωνικό υλικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ (ΕΙΡ-ΥΕΝΕΔ), μηχανήματα του Στρατού, καθώς και μηχανήματα του ερασιτεχνικού σταθμού Ράδιο Νέστωρ .

 

 

το εργαστήριο της Nagra
Ο σταθμός του Πολυτεχνείου

 

Μεταξύ άλλων εκτίθενται κονσόλες (βάσεως & φορητές), μαγνητόφωνα (βάσεως και φορητά), μικρόφωνα, receivers (οικιακοί δέκτες, αυτοκινήτου), όργανα ελέγχου, λάμπες, περιοδικά, βιβλία κλπ.

 

Αφιερώνουμε την ημέρα αυτή με σεβασμό και αγάπη στην ιστορία του ραδιοφώνου. 

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  με την ευγενική παραχώρηση του προαυλίου χώρου από την Δ.Ε.θ -Hellexpo.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.